به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کنکور یکی از آزمونهای مهم زندگی هر فرد است که میتواند با برنامهریزی و هدف دار کردن زندگی، درس و تجربهای برای زندگی شخصی هم باشد؛ برخی از داوطلبان کنکور ممکن است به دلایل مختلف هنوز مطالعه را آغاز نکرده باشند و تصور کنند کار از کار گذشته و دیگر نمیتوان کاری انجام داد.
در این گزارش قصد داریم به این دسته از داوطلبان کمک کنیم تا بتوانند در مدت زمان محدود باقی مانده تا کنکور خود را برای این آزمون مهم زندگی آماده کنند.
به دلیل اهمیت این موضوع و برای آگاهی بخشی به داوطلبان کنکور تصمیم گرفتیم درباره مطالعه دروس در مدت زمان کوتاه با یک مشاور تحصیلی خبره و باتجربه صحبت کنیم؛ در همین راستا با اسماعیل قربانی مشاور تحصیلی و روانشناختی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
اسماعیل قربانی مشاور تحصیلی و روانشناختی در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در بازه زمانی باقی مانده تا کنکور با ۲ دسته از داوطلبان کنکور مواجه هستیم؛ دسته اول دانشآموزانی هستند که تاکنون برای کنکور مطالعهای نداشتهاند و قصد دارند در این مدت باقی مانده کار خود را آغاز کنند.
وی افزود: همچنین در دسته دوم دانشآموزانی قرار دارند که از ابتدا با برنامهریزی مطالعه خود را دنبال کرده و مطالب را خواندهاند، ولی در این بازه زمانی احساس میکنند مطالب خوانده شده را فراموش کرده و شبیه فردی هستند که هیچ مطالعهای نداشته است.
قربانی بیان کرد: به آن دسته از داوطلبان که تاکنون هیچ مطالعهای برای کنکور نداشتهاند، توصیه میشود که دروس و مباحث را به صورت انتخابی و با توجه به اهمیت زیرگروهها و رشتهای که به عنوان هدف خود در نظر گرفتهاند مطالعه کنند، زیرا در مدت باقیمانده احتمال اینکه نتوانند به تمام دروس برسند بسیار زیاد است.
بیشتر بخوانید: کنکور ۹۸| برنامهریزی درسی و تکنیکهای حفظ تمرکز
این مشاور تحصیلی گفت: این دسته از داوطلبان باید دروس و مباحث را از کتابهای مختلف استخراج کنند و به مطالعه آن بپردازند.
وی افزود: ضربالمثلی در این باره وجود دارد که میگوید اگر داوطلبان ۷۰ درصد مطالب را به صورت ۱۰۰ درصد بخوانند بهتر از آن است که ۱۰۰ درصد مطالب با انرژی و کیفیت ۳۰ درصد خوانده شود.
قربانی اظهار کرد: دسته دیگری از داوطلبان کنکور که به صورت نامنظم به مطالعه پرداختهاند و از مباحث مختلف باقی مانده است، در این دوره زمانی باقی مانده تا کنکور به جای آنکه مجدد به مباحثی که قبلا مطالعه شده است برگردند، به ادامه دروس بپردازند.
این مشاور تحصیلی بیان کرد: داوطلبان کنکور نباید در مطالعه دروس وسواس داشته باشند و گمان کند مطالبی که قبلا خوانده شده را فراموش کردهاند، زیرا این وسواس باعث میشود مقادیری از دروس که هنوز مطالعه نشده باقی بمانند؛ پس داوطلب باید یکبار برای همیشه مطالبی که قبلا خوانده نشده را هم بخواند و به پایان برساند.
وی گفت: دروس پایه کنکور باید تا عید جمعبندی شده و مطالب باقی مانده از دهم و یازدهم خوانده شوند. سپس داوطلب در نیمه اول فروردین همسو با دروس مدرسه پایه دوازدهم را پیش ببرد. این کار باعث میشود دانشآموز ضمن آماده شدن برای امتحانات مدرسه، برای کنکور هم مطالعه کرده باشد.
قربانی اظهار کرد: با توجه به اعلام تاریخ شروع و پایان امتحانات نهایی که از ۳۱ اردیبهشت تا ۲۵ خرداد است، دانشآموزان ۵ روز از خرداد و ۱۳ روز از تیرماه سال آینده را برای جمعبندی و مرور آنچه قبلا مطالعه کردهاند، فرصت دارند.
انتهای پیام/